PROJECT FLOORS vinilna talna obloga je zelo aktualna in modna. Ponuja vam možnost polaganja vinila z manjšimi ploščami v vzorec angleške ribje kosti na zamik in francosko različico položeno v špico imenovano Chevron.

Chevron ribja kost

Ribja kost

Vinilna talna obloga, se lepi na pripravljeno podlago, to pomeni, če je cementni estrih primerno suh ( vlaga 1,8 – 2% ) je idealna za vse prostore v hiši ali stanovanju, tudi za talno gretje. Pomembno je, da izberete talno oblogo, ki je primerna za določen prostor.

Danes je na trgu na voljo veliko različnih ponudnikov in težko se je odločiti za tapravo talno oblogo. Pomislite, kaj je za vas najpomembnejši faktor odločitve. Definitivno je na prvem mestu zdravje. Pomembno je, da izberete vinil, ki ne vsebuje zdravju škodljivih ftalatov. O ftalatih lahko na internetu najdete ogromno stvari.

Druga stvar, na katero moramo biti pozorni je debelina talne obloge in na njen obrabni sloj. Tanjši obrabni sloj se priporoča tam, kjer je majhna pohodnost (npr. spalnica). Debelejši kot je obrabni sloj, bolj je vinil odporen proti praskam npr. v predprostoru kamor pridete s čevlji je priporočljivo izbrati večji obrabni sloj in protizdrsnost.

Vinilne talne obloge so izredno vzdržljive in visoko odporne na mehansko obrabo v primerjavi z lesenimi talnimi oblogami.  So zelo enostavne za vzdrževanje in  čiščenje ter so primerne za vse prostore, tako za privatno kot tudi za poslovno uporabo. Izbira teh oblog je odlična, saj nudijo udobje pri hoji in jo lahko prilagajate barvam in različnim frekvencam obremenjenosti v vašem prostoru.

Pester izbor dekorjev v izgledu lesa in kamna v vaš dom nedvomno pričara prijetno počutje. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami letev ali v obliki plošč v videzu kamna.

Najnovejši dekorji vinila vsebujejo rahlo posnete robove, kar preprečuje zavihanje plošč. So brez ftalatov, okolju prijazne, zdravju neškodljive ter s certifikatom za dobro klimo v prostoru. Tu je potrebno omeniti, da so primerne in varne za vaše malčke, ki se lahko brezskrbno plazijo po tleh. Primerne so tudi za talno gretje.