Gotovi parketi so parketi iz vezanega lesa
Gotovi parket

Gotovi parket je že od vsega začetka izredno priljubljen.Imajo poseben postopek izdelave, kjer na les nanesejo 6 slojev laka, ki je dodatno oplemeniten z aluminijevim oksidom. Kasneje gotov parket sušijo z UV sušilnikom. Gotovi parket je tako še dodatno odporen proti abraziji. Gotovi parket se pri talnem gretju lepijo na osnovo, pri talnem gretju ga tako ne priporočamo polagati na plavajoč način.

TALNO GRETJE IN GOTOVI PARKET

Dvoslojni ali troslojni parket stabilnih ali srednje stabilnih vrst lesa je najbolj primeren za talno gretje. Zaradi svoje konstrukcije je bolj stabilen kot klasičen ali masiven parket, ker se manj odziva na nihanja relativne vlažnosti zraka in temperature.

Dovoljena vlažnost podlage in protokol za talno gretje:
• cementni estrih do 2,0 %, cementni estrih s talnim gretjem do 1,8 %,
• anhidritni estrih do 0,5 %, anhidritni estrih s talnim gretjem do 0,3%,
• lesena podlaga 9 ± 2%,
• iverne in podobne plošče 9 ±2%

Ustrezno osušenost objekta mora zagotoviti investitor – naročnik del. Polagalec ima pravico in dolžnost izmeriti vlago, ter (po dogovoru) svetovati ali sodelovati pri izsuševanju ali izvedbi drugih ukrepov, ki zmanjšujejo vpliv vlage na lesene talne obloge (parketov, laminatov). Polagalec ima po dogovoru z glavnim izvajalcem pravico po lastni presoji odložiti ali prekiniti dela, če oceni, da so pogoji za delo neustrezni, vendar mora o tem predhodno obvestiti investitorja – naročnika del.

Masivni klasični parket
Masivni parket

Masivni klasični parket je tovarniško neobdelan. Parket se lepi, brusi in lakira oziroma olji. Masivni parket je zaradi večje debeline primeren za večkratno brušenje – obnavljanje.  Tehno parket je surov parket, imenovan tudi industrijski parket. Zaradi svojih konstrukcijskih lastnosti je tehno parket primeren za zelo močno obremenjene prostore. Tehno parket se obvezno lepi na podlago in po želji lakira ali olji.


Kontakt in informacije talne obloge

Za več informacij, naročilo ali katalog pokličite 01 750 68 00 pošljite email na info@efcom.si ali izpolnite kontaktni obrazec. Naši strokovni sodelavci vam bodo vedno pomagali s prijaznim nasvetom.