Gotovi parketi 
Gotovi parket

Gotovi parketi so že od vsega začetka izredno priljubljeni. Imajo poseben postopek izdelave, kjer na les nanesejo 6 slojev laka, ki je dodatno oplemeniten z aluminijevim oksidom. Kasneje gotovi parket sušijo z UV sušilnikom. Gotovi parket je tako še dodatno odporen proti abraziji. Gotovi parket se pri talnem gretju lepi na osnovo, pri talnem gretju ga tako ne priporočamo polagati na plavajoč način.

TALNO GRETJE IN GOTOVI PARKET

Enoslojni ali troslojni parket GRABO iz stabilnih ali srednje stabilnih vrst lesa je najbolj primeren za talno gretje. Zaradi svoje konstrukcije je bolj stabilen kot klasičen ali masiven parket, ker se manj odziva na nihanja relativne vlažnosti zraka in temperature.

Dovoljena vlažnost podlage in protokol za talno gretje:
• cementni estrih do 2,0 %, cementni estrih s talnim gretjem do 1,8 %,
• anhidritni estrih do 0,5 %, anhidritni estrih s talnim gretjem do 0,3%,
• lesena podlaga 9 ± 2%,
• iverne in podobne plošče 9 ±2%

Ustrezno osušenost objekta mora zagotoviti investitor – naročnik del. Polagalec ima pravico in dolžnost izmeriti vlago, ter (po dogovoru) svetovati ali sodelovati pri izsuševanju ali izvedbi drugih ukrepov, ki zmanjšujejo vpliv vlage na lesene talne obloge (parketov, laminatov). Polagalec ima po dogovoru z glavnim izvajalcem pravico po lastni presoji odložiti ali prekiniti dela, če oceni, da so pogoji za delo neustrezni, vendar mora o tem predhodno obvestiti investitorja – naročnika del.

Masivni klasični parket
Masivni parket

Masivni klasični parket REINLEIN je tovarniško neobdelan. Parket se lepi, brusi in lakira oziroma olji. Masivni parket je zaradi večje debeline primeren za večkratno brušenje – obnavljanje. 

 


Kontakt in informacije talne obloge

Za več informacij, naročilo ali katalog pokličite 01 750 68 00 pošljite email na info@efcom.si ali izpolnite kontaktni obrazec. Naši strokovni sodelavci vam bodo vedno pomagali s prijaznim nasvetom.