Gradite hišo? Še ne veste kaj boste položili na tla v spalnici ali v kuhinji? Danes se ljudje veliko odločajo za vinilno talno oblogo. 

Vinilna talna obloga, se lepi na pripravljeno podlago, to pomeni, če je cementni estrih primerno suh ( vlaga 1,8 – 2% ) je idealna za vse prostore v hiši ali stanovanju, tudi za talno gretje. Pomembno je, da izberete talno oblogo, ki je primerna za določen prostor. Danes je na trgu na voljo veliko različnih ponudnikov in težko se je odločiti za tapravo talno oblogo. Pomislite, kaj je za vas najpomembnejši faktor odločitve. Definitivno je na prvem mestu zdravje. Pomembno je, da izberete vinil, ki ne vsebuje zdravju škodljivih ftalatov. O ftalatih lahko na internetu najdete ogromno stvari. 

Druga stvar, na katero moramo biti pozorni je debelina talne obloge in na njen obrabni sloj. Tanjši obrabni sloj se priporoča tam, kjer je majhna pohodnost (npr. spalnica). Debelejši kot je obrabni sloj, bolj je vinil odporen proti praskam, npr v predprostoru kamor pridete s čevlji je priporočljivo izbrati večji obrabni sloj in protizdrsnost. 

Vsi si želimo, da bi imela talna obloga, tako kot tudi vsaka stvar, dolgo življenjsko dobo. Pametno je, da izberete kvaliteten izdelek in tudi kvalitetnega polagalca. Ne pozabimo še na primerno vzdrževanje in posebna čistila za vinilne talne obloge, ki se uporabijo na 2 leti, da se obnovi izgled talne obloge. 

Danes lahko izbiramo med pestro paleto barv in vzorcev, tako da se za vsakogar najde vinil, ki mu je všeč in ga lahko umesti v svoj prostor.

vinil, vinilna talna obloga, vinil v naravnih odtenkih, talna obloga

Ne spreglejte naše AKCIJE talnih oblog.