Svetovanje izbira talnih oblog

Vse se začne pri dobri, kvalitetni talni oblogi primerni za vaš prostor, ki bo cenovno ugodna in enostavna za čiščenje z dolgo življenjsko dobo ob pravilni vgradnji, za vaše prijetno bivanje.

Zato vam nudimo SVETOVANJE v naših poslovnih prostorih Efcom d.o.o. ali na vašem objektu, kjer na podlagi vaših potreb in zmožnosti najdemo optimalno rešitev. Več kot imamo podatkov o uporabnikih ali je to družina z hišnimi ljubljenčki ali je to morda starejša oseba, o stilu domovanja glede na okolje in na velikost prostora boljši je končni rezultat.

Naslednji korak so natančne neto IZMERE in količine talne obloge z dodanim kalom oz. odpadu pri vpasovanju v prostor, ki znaša 3-5% ali več odvisno od oblike prostora skupaj z zaključnimi letvami oz. drugimi obstenskimi zaključki.

IZBIRA talne obloge pri prodajalcu skupaj z dobavo in montažo je cenovna ugodnejša zaradi 9,5 % davka DDV. Če je talna obloga po naročilu je potrebno upoštevati še dobavni rok. Med tem se po navadi izmeri še količina vlage v estrihu, če gre za novogradnjo in naredi preizkus talnega toplovodnega gretja. Za električno talno gretje niso primerne vse talne obloge.

IZVEDBA talne obloge je v večini primerov na gladko površino katero izravnamo z izravnalno maso 2-3 mm. Pred polaganjem se nanese še predpremaz za boljši oprijem in bolj kakovostni vezni spoj. Talna obloga se mora aklimatizirat cca 48 ur v prostoru. Prostor mora biti primerno ogrevan od 18 – 20 stopinj. Vsa mokra dela kot je keramika in slikopleskarska dela morajo biti zaključena pred polaganjem talne obloge.

ČIŠČENJE in vzdrževanje talne obloge po nasvetu proizvajalca je običajno priloženo pri nakupu. V kolikor polagate sami potrebujete še navodila za pravilno montažo obloge. Če vam polaga talno oblogo strokovno usposobljena oseba se lahko z njo posvetujete o smeri polaganja in višinah talne obloge med posameznimi prostori za najboljši končni izgled v obojestransko zadovoljstvo.

Vse to vam nudi ekipa EFCOM d.o.o. s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in kvalitetno ponudbo priznanih blagovnih znamk talnih oblog iz vinila, gume kavčuk, gume SBR in EPDM,  linoleja, PVC-ja in parketa.

Za več informacij in naročilo nas kontaktirajte!
Kontakt