gotovi trislojni parket za talno gretje

Pri izbiri talne talne obloge za hišo ali stanovanje je zelo širok izbor možnosti. Izbiramo lahko med naravnimi in umetnimi talnimi oblogami. Med naravne talne obloge spadajo kamen, opečni tlakovci, keramika, kavčuk in les za tiste, ki si želijo nekaj več.

Lesene talne obloge iz različnih vrst lesa ( hrast, bukev, jesen, javor…) se delijo na neobdelane, ki se po položitvi brusijo in polakirajo po možnosti z vodnim lakom, ki je bolj naraven in ljudem prijazen, brez neprijetnih vonjav ali se uporabijo naravna olja.

Tovarniško obdelan, tako imenovani gotovi parket je narejen v različnih slojih enem, dveh ali treh slojih. Izbiramo lahko med različnimi kvalitetami lesa, različnih debelin spodnjega in zgornjega sloja, izgled deske ali parketa. Zaželen je vsaj 3,5 mm debel zgornji sloj, ki se ga da še trikrat brusit, lakirat ali oljit. Čim debelejši je zgornji sloj tem kvalitetnejši je parket in tem kvalitetnejši je spodnji sloj bolj je parket trden in stabilen.

Pri vseh vrstah parketa je zelo pomembno tudi vzdrževanje s kvalitetnimi čistili in premazi saj mu na ta način podaljšamo življenjsko dobo in lep izgled.